Eerder stoppen met werken

Het zondermeer opzeggen van baan en huis en naar het buitenland vertrekken, is een droom die uiteindelijk maar door een kleine aantal mensen ook echt wordt uitgevoerd. Maar die alsmaar verder opschuivende pensioenleeftijd een paar jaar naar voren halen, vervroegen dus, kan dat? Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

Er is meer mogelijk dan je denkt. Vooral als je er net iets anders tegenaan kijkt. Misschien lukt het niet om nooit meer te werken voor je AOW leeftijd en moet je nog op enig moment een jaarsalaris gaan verdienen. Maak hier geen halszaak van en laat het op z’n beloop. Vaak gaan op het moment dat het moet deuren voor je open en komen er zaken op je pad. Daarin geloven is belangrijk.

eerder stoppen

Als je eerder met pensioen wilt gaan dan je AOW leeftijd, maar niet genoeg gespaard hebt om de inkomensterugval op te vangen, dan kun je eerder met deeltijdpensioen gaan. Juridisch en fiscaal is dit al mogelijk. Let op: je pensioenregeling moet dit wel toestaan. Over je inkomen betaal je inkomstenbelasting. Werken tijdens je pensioen heeft geen gevolgen voor je andere inkomsten (pensioenuitkering, AOW en andere spaarpotjes). Sterker nog: voor het deel dat je blijft werken, bouw je ook nog pensioen op. Je pensioenuitkering wordt daardoor hoger dan wanneer je helemaal stopt met werken.

In veel pensioenregelingen is het mogelijk om eerder met pensioen te gaan dan op de standaard pensioenleeftijd. Het pensioen wordt hierdoor lager omdat het over een langere periode moet worden uitgekeerd én omdat u bij een nog actief dienstverband minder lang pensioen opbouwt.

Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd.

Voor een overzicht van uw pensioenaanspraken, ga naar mijn pensioenoverzicht.nl en log in met uw DigiD.

♦ Klik op deze link; https://www.mijnpensioenoverzicht.nl

Krijgt u geen goed zicht op uw situatie, neem een betrouwbare adviseur in de arm.

♦ Maak een afspraak; www.meeus.nl

 

René Tammer

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s