Beschikbare premieregeling

Hierbij spaar je met de premie voor een pensioenkapitaal. Dit geeft een minder duidelijk beeld van je te verzekeren pensioenaanspraken.

Pensioen aankopen

Op de pensioendatum krijg je een pensioenkapitaal tot je beschikking en met dat kapitaal moet je een pensioenuitkering aankopen.  De uitvoerder waar je het kapitaal hebt opgebouwd doet vaak ruim van tevoren aan aanbod. Maar is dat aanbod goed in vergelijking met andere aanbieders? Om die vraag te beantwoorden, kun je gaan shoppen.

Shoppen

Op de pensioendatum heb je een wettelijk recht op te gaan shoppen. Het pensioen mag je dus bij een andere uitvoerder aankopen. Je mag dus op zoek gaan naar de uitvoerder met het beste aanbod.

Je hebt een adviseur nodig

fase

Shoppen kun je niet zelf. Slechts een of twee uitvoerders werken mee aan shoppen zonder adviseur. De rest van de uitvoerders verwijst je door naar een pensioenadviseur. Het is dus zaak om een goede pensioenadviseur te vinden. Een pensioenadviseur kost geld, maar helpt je bij het maken van de juiste keuzes, helpt bij het zoeken van de beste aanbieding en begeleidt het verdere administratieve proces.

Neem hiervoor een goede adviseur in de arm; www.meeus.nl