Over ons

Het stel op de foto zijn wij, Marion en René.

Veel mensen zoals wij zijn overvallen door de verhoging van de AOW leeftijd en hadden geen tijd meer om hierop te anticiperen. Zeker als je door de crisis je baan bent kwijt geraakt. Als ervarings deskundige kunnen wij beamen dat 55 plussers totaal kansloos zijn op de huidige arbeidsmarkt. Zelfs voor een job op basis van een minimumloon word je niet uitgenodigd voor een gesprek. Als deze trend zich voortzet dan zien wij een ieder na een werkzame periode (René na een 34 jaar lang dienstverband en Marion na decennia lang eigen ondernemer te zijn geweest) in de bijstand terecht komen ruim voordat de pensioen gerechtigde leeftijd een feit is. Dit kan toch niet de bedoeling zijn.

Wij hebben ook gezien dat er bij de uitvoering van de Participatiewet  zoveel geld wordt rondgepompt maar dat de werkloze 55 plussers daar geen enkel profijt van hebben. Zij voelen zich het lijdend voorwerp waarbij allerlei instanties denken een bestaansrecht hieraan te kunnen ontlenen. Stop hiermee….

Heeft u een aanvullend pensioen opgebouwd, zelf of via uw werkgever?

Voor menigeen die dit herkent biedt zijn of haar opgebouwde pensioenrechten wellicht een uitkomst om de periode tot de AOW datum financieel door te komen. Wist u dat hoewel de pensioen richtleeftijd van uw aanvullend pensioen inmiddels naar leeftijd 67 zal zijn bijgesteld u vervroegd uw pensioen kunt laten ingaan? Als u dan bedenkt dat eerder de opbouw voor het merendeel was gericht op leeftijd 65, kan de terugval in hoogte van de rechten bij vervroeging best meevallen. Bovendien kunt u ook voor een laag/hoog constructie kiezen waarmee u de terugval op hogere leeftijd nog extra kunt compenseren.

Ondertussen zijn wij gewend om met een fors kleiner budget heel gelukkig te leven. Zo is het idee van deze website ontstaan, omdat wij dat een ieder gunnen. Maak het voor jezelf mogelijk en gooi het roer om.