Oplossingsgericht

Annemarie van Gaal, bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, geeft veelal oplossingen voor problemen waar wij als maatschappij tegen aan lopen. Wie staat er nou eens op om deze ideeën uit te laten voeren. Kamerleden doe hier iets mee.

Proef tot het komen van een Basisinkomen

Over de groep 60-plussers geeft zij aan dat deze vrijwel kansloos zijn om ooit nog fulltime aan de slag te komen. Ze wil daarom de sollicitatieplicht voor deze groep afschaffen en de daaraan gekoppelde uitkeringen ook. De 60-plusser kan in de aanloop naar zijn pensioen met het basisinkomen alsnog in zijn of haar levensonderhoud voorzien, en daarna vervangt het inkomen de AOW.  Huur- en zorgsubsidie worden voor deze groep afgeschaft, waardoor de oudere meer duidelijkheid geboden wordt en het terugvorderen van onterecht uitgekeerde subsidies niet tot financiële problemen leidt. Volgens Van Gaal zou een dergelijke ingreep tot “een fijnere samenleving” leiden. Bevrijd van regelgeving en rompslomp staat het de ouderen vrij zich in te zetten voor de maatschappij en hierin wel degelijk te participeren op een manier die bij hen past. Ook wij maken ons sterk voor een eerste opstap naar het invoeren van een basisinkomen voor een beperkte groep.

Woningtekort

woning

Problemen zijn er niet om eindeloos vooruit te duwen, problemen zijn er om op te lossen; en er is geen probleem zo groot, of er is wel een oplossing voor te bedenken. Zelfs voor het nijpende woningtekort in ons land.  Zij ziet hiervoor een oplossing middels het toestaan van permanente bewoning van vakantie woningen voor de groep ouderen. Deze groep ouderen laat dan een vaak te groot geworden woning achter voor iemand die daar juist met zijn of haar gezin naar op zoek is. Iedereen kan weer doorstromen zoals de jongeren met een goede baan die hun studentenkamer ook weer kunnen verlaten.

Juist de nieuwere vakantiewoning is uitermate geschikt voor permanente bewoning en ligt vaak in de natuur. Annemarie stelt; “Ik denk dat veel ouderen graag hun huis in de stad zouden verkopen, de overwaarde verzilveren en voor minder geld een mooie vakantiewoning in de natuur zouden kopen”.

Nou wij voelen daar wel voor. Een passende woning in een fijne omgeving en het AOW gat deels opgevuld! Natuurlijk kun je op deze manier ook bewust gaan bouwen voor deze groep 60 plussers inclusief de nodige voorzieningen op loopafstand.

 

René Tammer

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s