Leefklimaat

Waar woon je op dit moment? Wat geef je het leefklimaat voor een cijfer. Hoe hoog zijn bijvoorbeeld je bijkomende woonlasten qua gemeentebelastingen en dergelijke. Hoe verhouden zich de huizenprijzen in jouw regio tot de andere regio’s?

Het leven in Zuid Limburg is beduidend goedkoper dan in de drukke randstad. Met een aanzienlijk lager budget per maand kun je hier uitstekend rondkomen. Maar zo zijn er diverse prachtige plekken in de wereld waar het nog beduidend goedkoper en prima toeven is.

Natuurlijk is er een stukje moed voor nodig om een ​​drastische verandering te maken, maar dan kan een lager pensioeninkomen op talloze plaatsen voldoen om daarvan te kunnen leven! Het begin van besef hoeveel mensen er over de hele wereld zijn opgesloten in een levensstijl waarvan ze niet genieten, gewoon omdat ze niet weten dat andere opties beschikbaar zijn.

Naast een andere regio in Nederland wat zijn dan de plaatsen waar men over de hele wereld kan leven met een bescheiden maandelijks budget.

map-view-cost-of-living

Via Numbeo kun je zoeken hoeveel het kost om in een bepaalde plaats te wonen. Of hoe het staat met de luchtvervuiling, gezondheidszorg, criminaliteit en dergelijke. Deze aspecten kun je niet tegelijk meenemen in je zoekopdracht. Via de handige website The Earth Awaits kun je die aspecten wel in één keer meenemen in je zoekopdracht. Zo krijg je snel een idee wat voor jou geschikte bestemmingen binnen je budget en overige wensen zouden kunnen zijn.

Wat is jouw plek die past als een jas?

 

René Tammer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s